Paul tuin

wie ben ik?

Paul Joosten

Gelukkig getrouwd, trotse vader van 2 prachtige dochters, communicatief en sociaal mens, verantwoordelijk visionair. Houdt van buiten zijn, tuinieren, wandelen, tennis en hardlopen. Geniet van gezelligheid met vrienden, lekker eten en drinken en af en toe wat "Vastelaovend" muziek maken. Gedreven om het leven van de werkende mens iedere dag een beetje mooier te maken.

Vertrouwen is voor mij het belangrijkste fundament. Vertrouwen leren geven en ontvangen in balans betekent enerzijds persoonlijke groei, maar heeft ook direct betekenis binnen teams, organisaties. En dat binnen alle geledingen: van leidinggevenden tot teamleden, van directie tot medewerkers.

Toen ik na een jarenlange zoektocht gedurende diverse geplande en niet geplande loopbaan ervaringen de onbewuste aansturing van mijn eigen handelen leerde herkennen en inzicht kreeg in de drijfveren die mijn gedrag aanstuurden, kreeg ik weer vertrouwen en kon ik zelf de regie pakken richting mijn eigen doelen. Ik merkte dat ontwikkelen niet eens zozeer gaat over veranderen, maar meer over het zoveel mogelijk worden wie ik ben.

Na het behalen van mijn diploma HBO-Communicatie en HBO-Strategisch HRM heb ik me altijd bijgeschoold en verder verdiept, onder andere in ACT®. Binnenkort start ik met de opleiding tot Psychosociaal Counselor en NLP Practitioner. Daarnaast word ik ook zelf regelmatig gecoacht.

Mijn werk in diverse HR-functies in diverse organisaties (variërend van grote corporates, financiële dienstverlening, MKB, agrarische sector, overheid, zorg tot onderwijs) heeft mij een brede kijk gegeven op uitdagingen van de organisatie in relatie tot het functioneren van medewerkers en teams. Ik heb gezien dat veel mensen op de verkeerde plaats zaten maar daar niet over in gesprek durfde te gaan. Maar ook zag ik dat organisaties dit gesprek niet wilde faciliteren, bang dat er te veel mensen gebruik van wilde maken. Hierdoor zag ik teveel goede mensen vertrekken die zich niet gehoord voelden en conflicten tussen leidinggevenden en medewerkers escaleren die voorkomen hadden kunnen worden. Vaak met burn-out klachten als gevolg. Ik had ideeën hoe op een andere manier naar mens en organisatie te kijken maar het lukte mij niet om door de cultuur van angst, wantrouwen, controle en macht heen te breken.

De lessen die ik in mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn werk, mijn leven en mijn studie leer, deel ik met veel liefde en plezier tijdens de interventies en trajecten die ik verzorg. Wat mij hierin kenmerkt is mijn ontvankelijkheid en transparantie in het contact, diepgang en mijn positieve blik op de toekomst. Ik ben betrouwbaar en blijf betrokken en toegewijd tot de klus geklaard is.

Voor meer werk- en opleidingservaring, zie mijn LinkedIn.

Lees ter inspiratie het interview met mij door myHBM Center: 'Van bewustwording naar verantwoordelijkheid'

Lees het artikel Meet the starter: Paul Joosten van move adviespraktijk voor mens en organisatie in Chapeau Magazine. "Verlies je droom nooit uit het oog".

wat doe ik? wat doe jij?  wat doen wij samen?

Icon persoonlijkegroei

persoonlijke leiderschap

Heb jij het lef om jouw eigen unieke levenspad te volgen? Mooi! Want dat geeft je weidse vergezichten aan mogelijkheden!

Icon teamontwikkeling

team ontwikkeling

Weet jij wat de talenten van jouw teamgenoten zijn en hoe zij (en jij!) hier optimaal gebruik van kunnen gaan maken?

Icon organisatiebeweging

van HRM naar HBM

Organisaties kunnen vastlopen. Wat eens ‘vanzelf’ ging, verzandt in bureaucratie en ander gedoe. Durf jij ‘de menselijke maat’ als maatstaf te nemen?

intake? meer informatie? aanmelden?

Laat je gegevens achter want ik ben heel nieuwsgierig naar wat jou beweegt...

Door de juiste balans tussen mens, organisatie, vertrouwen en energie ontstaat beweging en ligt de sleutel tot duurzame ontwikkeling van mensen en organisaties in een sterk veranderende omgeving. Ik help je daar graag mee verder.

Stel een vraag

Website door Park1  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring