van HRM naar HBM

Organisaties kunnen vastlopen. De energie loopt weg en wat eens ‘vanzelf’ ging, verzandt in bureaucratie, stroperigheid, machtsspelletjes en ander gedoe. Durf jij het ‘gedoe’ te benoemen en ‘de menselijke maat’ als maatstaf te nemen?

Leiders en managers hebben binnen organisaties een voorbeeld- en sleutelrol. De zelfbewuste en nieuwsgierige leider en manager legt de voedingsbodem voor een veilige werkomgeving gebaseerd op vertrouwen waarin talentontwikkeling van medewerkers tot bloei kan komen en door preventie verzuim voorkomen wordt. Een succesvolle leider en manager heeft oog voor de medewerkers en vooral voor de mens daarachter. Om een organisatie in beweging te krijgen en te houden is er een balans nodig tussen de menselijke maat hanteren, duurzaam ondernemen, innoveren en resultaat behalen. Een organisatie die investeert in het welbevinden en de ontwikkeling van medewerkers krijgt daar medewerkers voor terug die meer willen doen dan hun taken voorschrijven en meer betrokken zijn bij hun collega's, afdeling en organisatie.

Move adviespraktijk daagt leiders en managers uit ‘de menselijke maat’ binnen de organisatie als maatstaf te nemen. Een kant-en-klaar recept is daar niet voor. Per organisatie zijn er manieren om toe te werken naar meer mensgerichtheid. Voorwaarde is wel dat het management leert uitgaan van vertrouwen. Want waar vertrouwen is, kan controle worden versoepeld of zelfs losgelaten en ontstaat er ruimte voor de menselijke maat.

Je kunt bij move adviespraktijk voor mens en organisatie terecht voor advies en counseling op het gebied van:

  • Duurzame talentontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Interim ‘van HRM naar HBM’
  • Vaardigheidstrainingen

wat ik nog meer doe

icon-persoonlijkegroei

jouw persoonlijke groei

Heb jij het lef om door de woeste branding van je bestaan te breken?
Mooi! Want dat geeft je een enorme zee aan mogelijkheden!

icon-teamontwikkeling

team ontwikkeling

Weet jij wat de talenten van jouw teamgenoten zijn en hoe zij (en jij!) hier optimaal gebruik van kunnen gaan maken?